Φώτιος Δεληγιάννης

Έκθεση Ασθενή

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2000
Είμαι αθλητής στίβου και κάνω πρωταθλητισμό στο αγώνισμα των 800 μ. Η επιβάρυνση στην προπόνηση είναι μεγάλη και οι απαιτήσεις των αγώνων υψηλές. Το πρόβλημα στη μέση μου εμφανίστηκε πριν τρία χρόνια. Φέτος όμως στα μέσα της περιόδου (Δεκ.-Ιαν.) έφτασε στο απροχώρητο. Αναγκαστικά σταμάτησα την προπόνηση. Δεν μπορούσα να σταθώ όρθιος. Πονούσα στο περπάτημα, όταν καθόμουν, όταν ήμουν ξαπλωμένος. Άλλαζα συνεχώς θέσεις και στάσεις μήπως μπορέσω και ανακουφιστώ. Οι γλουτοί, η μέση, οι ραχιαίοι μυς και η πλάτη ήταν μονίμως σε ακαμψία, συνοδευόμενα βεβαίως με πόνο. Επιπλέον, είχε αρχίσει να μουδιάζει και το δεξί σκέλος στην περιοχή του τετρακέφαλου. Το μούδιασμα ήταν συνεχές και σταθερό, όπως επίσης συνεχής και σταθερός ήταν και ο πόνος στη μέση. Για δυόμισι περίπου μήνες διαιωνίζονταν αυτή η επώδυνη κατάσταση.
Η θεραπεία που ακολούθησα για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης ήταν να εξαντλήσουν όλα τα ισχυρά αντιφλεγμονώδη φάρμακα (πόσιμα, ή σε ενέσιμη μορφή) όπως επίσης και τις διάφορες χαρακτηριστικές μεθόδους. Το πρόβλημα όμως παρέμεινε και συνάμα επιδεινώνονταν. Οι γιατροί στους οποίους απευθύνθηκα συνιστούσαν χωρίς δεύτερη κουβέντα την εγχείρηση, την θεωρούσαν ως τη μοναδική λύση. Ψυχολογικά και σωματικά ήμουν χάλια.

Ώσπου πληροφορήθηκα για το σύστημα DRX 9000 Δεν είχα άλλη επιλογή. Η μαγνητική τομογραφία που έκανα έδειξε κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου (Ο5-Ι1 και Ο4-Ο5). Όταν ήρθα για πρώτη φορά στο γραφείο της DRX 9000 πονούσα. Είχα αμφιβολίες και αρκετή δυσπιστία για την αποτελεσματικότητα της πρότυπης θεραπείας της μέσης. Ενημερώθηκα για το τι περιλάμβανε η προκαθορισμένη διάρκεια της θεραπείας και αμέσως ξεκίνησα με την καθοδήγηση και τις συμβουλές του έμπειρου και καταρτισμένου προσωπικού. Μετά τις τρεις πρώτες θεραπείες η αλήθεια είναι ότι δεν αισθάνθηκα καμία ιδιαίτερη θεραπεία. Ύστερα όμως από την τέταρτη θεραπεία τα συμπτώματα άρχισαν να υποχωρούν. Ο πόνος μειώνονταν. Η κινητικότητα της μέσης αυξανόταν σταδιακά. Άρχισα σιγά σιγά να επανέρχομαι στις απόλυτα φυσιολογικές κινήσεις χωρίς πόνο. Μετά και την εικοστή θεραπεία ήμουν ένας απόλυτα φυσιολογικός και υγιής άνθρωπος.

Άρχισα σιγά σιγά να τρέχω, να κάνω ασκήσεις ενδυνάμωσης και να επανέρχομαι βαθμιαία στους φυσιολογικούς ρυθμούς της προπόνησης, ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον για συμμετοχή και διάκριση στους αγώνες, κάτι που πριν μερικούς μήνες ειδικευμένοι και αξιόλογοι ιατρικοί επιστήμονες μου είχαν αποκλείσει.

Κι όλα αυτά χάρη στο DRX 9000 system που, κατά την γνώμη μου, θα φέρει την επανάσταση στην θεραπεία της μέσης.