Τσιλινίκος Δημήτρης

Έκθεση Ασθενή

Είμαι 52 χρόνων Στρατιωτικός.
Στις 12 Ιανουαρίου 2002 έκανα μία απότομη κίνηση (τίναξα το χαλί του σαλονιού) και αισθάνθηκα ένα πιάσιμο-υποφερτό πόνο στη μέση, χωρίς να δώσω ιδιαίτερη σημασία.
Συνέχισα τις δραστηριότητες μου, με κάποια δυσκολία στην οδήγηση. Μετά από μία εβδομάδα υποχρεώθηκα να επισκεφθώ τον ορθοπεδικό μου, γιατί ο πόνος έγινε περισσότερο έντονος και μόνιμος. Με τις οδηγίες του γιατρού έβγαλα ακτινογραφία και ακολούθησα θεραπεία 40 ημερών, που περιελάμβανε ανάπαυση και VIOXX (αντιφλεγμωνώδης κάψουλα).
Η κατάσταση μου αντί να βελτιώνεται χειροτέρευε. Στις 8 Μαρτίου 2002, με αφορμή το σήκωμα μίας σακούλας της λαϊκής (5-6 κιλών) καθηλώθηκα στο κρεβάτι, με αφόρητους και μόνιμους πόνους στη μέση και στο αριστερό πόδι(γλουτό-μηρό-γάμπα-πατούσα στο πίσω μέρος).
Ακολούθησαν επισκέψεις σε άλλους ορθοπεδικούς και νευροχειρουργούς. Η τελική γνωμάτευση, μετά τη μαγνητική ακτινογραφία ήταν: “Διαπλάτυνση και έξοδος του δίσκου μεταξύ σπονδύλων Ο4 καιΟ5 καθώς και Ο5 και II”. Οι νευροχειρουργοί μου συνέστησαν να κάνω αμέσως χειρουργική επέμβαση. Οι ορθοπεδικοί και οι συγγενείς μου ( 5 γιατροί του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος) επικράτησαν και ακολούθησα 10 ήμερη θεραπεία με ενέσεις (Moscoril και ORUVIL) και πάλι δεν είδα καμία βελτίωση. Τουναντίον στους αφόρητους πόνους προστέθηκε και η ψυχολογία του πανικού, με όλες τις γνωστές δυσμενείς επιπτώσεις.

Στο μεσοδιάστημα της θεραπείας επικοινώνησα με φίλους και συναδέλφους και πληροφορήθηκα για τη DRX 9000 System. Ακολούθησε επίσκεψη, παρά την αρχική δυσπιστία των ειδικών γιατρών και ξεκίνησε η θεραπεία, με την προσωπική πεποίθηση ότι θα επανέλθω σε πλήρη ενεργό δράση.Οι πρώτες συνεδρίες (θεραπείες) είχαν αντιφατικά συναισθήματα, όπως άλλωστε αναμενόταν. Με την όγδοη θεραπεία είδα σημαντική βελτίωση και αισθάνθηκα την ανάγκη και τη δυνατότητα να οδηγήσω τουλάχιστον για την επίσκεψη μου στην DRX 9000 , δυνατότητα που ήταν αδιανόητη με την έναρξη της θεραπείας. Πηγαινοερχόμουν με TAXI και με μεγάλη δυσκολία στην είσοδο-έξοδο και μετακίνηση μου.
Σιγά σιγά ο πόνος μεταφερόταν από το πόδι στη μέση, όπως η αρχική πρόβλεψη και οι οδηγίες της DRX 9000 και μετά τη δωδέκατη συνεδρία με σημαντική και αισθητή βελτίωση αποφάσισα να πηγαινοέρχομαι και στο γραφείο μου για 2-3 ώρες την ημέρα.Σήμερα στις 29 Απριλίου, 2002 μετά την 20η θεραπεία, αισθάνομαι ικανός να οδηγήσω, να περπατήσω και να καλύψω το 70-80% των δραστηριοτήτων μου, με την αισιοδοξία (αποκατάσταση της ψυχολογίας) ότι μετά από 4-5 θεραπείες και την εφαρμογή των ασκήσεων που ακολουθώ, θα επανέλθω 100% στην πρότερα σωματική κατάσταση μου.
Είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω το γεγονός ότι η εφαρμοζόμενη , από την DRX 9000, θεραπεία είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και πρακτικά επιβεβαιωμένη και κυρίως ότι οι παρεχόμενες από το προσωπικό της DRX 9000, υπηρεσίες χαρακτηρίζονται από υψηλή επαγγελματικότητα και άψογη συμπεριφορά προς τον ασθενή, παράμετρος που είναι τελείως άγνωστη στην Ελληνική κοινωνία, αν και αποτελεί την πεμπτουσία της ανάρρωσης.Τέλος αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω το προσωπικό της DRX 9000 (κυρίως την Κα Κάθριν) και να τους ευχηθώ να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, με τον ίδιο ζήλο και ευγένεια και στη Βαρβάρα και Δημήτρη να τους δω γρήγορα γιατρούς, χωρίς να χάσουν την ανθρωπιά τους.